městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti osami oken a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami, do nám. Míru s okapní orientací a zděným vikýřem. Přízemí s hladkým lisénovým rámem. Oblouky loubí s orámováním s lištou, ve vrcholech s klenákem zavázaným do lisénového rámce. Pilíř loubí hranolový s patkou a náběžní římsou. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Fasáda patra na okrajích s hladce bosovanými lisénami. Okna patra osmitabulková obdélná s rovným nadpražím, v líci zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi s vpadlinou, s nízkými podokenními římsami, orámovaná profilovanými šambránami, ve vrcholech s klenákem. Profilovaná korunní římsa podložená hladkým kladím. Zděný vikýř nad střední osou na stranách s hladkými lisénami, ve středu s šestitabulkovým oknem v líci zdiva s rovným nadpražím. Vikýř ukončený trojúhelným štítkem orámovaným profilovanou římsou. Loubí zaklenuto valenou klenbou s lunetami. K čp. 66 vysoký dveřní otvor obchodu ukončený obloukem. K čp. 68 vstupní otvor s rovným nadpražím. Ve středu okenní otvor ukončený obloukem. Dvorní křídlo zděné patrové se sedlovou střechou. Dvorní průčelí křídla v přízemí podél obvodové zdi s vnějším schodištěm na terasu. V patře pavlač přístupná z terasy, pět oken a vstup z terasy přístupné vnějším schodištěm. Otvory ukončené segmenty oblouku a orámované prostými šambránami. Průčelí dvorního křídla do Chodského nám. členěno lisénovým rámcem, tříosé. V přízemí vstupní a okenní otvor. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. V patře tři okna, štít s orámovaným trojúhelným uzávěrem, vyzdívky mírně vykrojené. Ve štítu dvě malá šestitabulková obdélná okna. V přízemí a patře otvory ukončeny segmenty oblouků, v prostých šambránách, okna v patře šestitabulková. Ve zdi uzavírající pavlač vstupní otvor s rovným nadpražím, v patře malé čtvercové okno členěno do čtyř tabulek, otvory v prostých šambránách. Prostory v přízemí i patře plochostropé. Dvorní průčelí domu v přízemí, pod terasou v polopatře ukončenou rovným podhledem, k čp. 68 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, ve střední ose široký dveřní otvor ukončený obloukem, s dvoukřídlými z poloviny prosklenými okny. V úrovni polopatra terasa přístupná z polopatra a přímým vnějším schodištěm podél obvodové zdi dvorního křídla. V polopatře k čp. 68 dvě šestitabulková okna ukončená segmentem oblouku a čp. 66 dveřní otvor ukončený segmentem oblouku. V patře otevřená pavlač s dřevěným zábradlím, s pultovou stříškou klopenou do dvora na sloupcích s pásky, stříška zakrytá esovkami. Střecha ukončena dvěma polovalbami pultových do středu klopených střech, pokrytých bobrovkami. Ve štítech dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím. Vjezd do dvora z Chodského nám obdélnou vysokou branou dvoukřídlými vraty.