městský dům

Řadový dům se nachází v severní frontě ulice a cca uprostřed její délky. Půdorys lehce obdélný s delší stranou v směru S-J; 2 nadzemní podlaží a sklepy. Přízemí rozděleno ve směru šířky parcely na 3 nestejně široké trakty; ve středním traktu chodba ke dvoru; schodiště do patra umístěné v zadní části západního traktu a dostupné z chodby. Sedlová střecha má hřeben kolmý k ulici; tašky bobrovky; 3 komíny z režného cihelného zdiva; světlíky a větrací hlavice. J fasáda – sokl lehce předsazený s hladkou omítkou. Korunní římsa není. Omítky hrubé a bez členění. Trojúhelný štít zděný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře ukončený pod střešními plochami; omítka hrubá; před čelo mírně přetažené střešní plochy; ve štítu pyramidálně uspořádaná 3 na výšku obdélná okénka; ostění omítnuté. V přízemí z osy lehce doprava pravoúhlý portál se žulovým ostěním. V přízemí 3 na výšku lehce obdélná okna; zděné ostění s plochou štukovou paspartou. V patře nestejnoměrně 3 na výšku obdélná okna; ostění stejné jako u oken přízemí. S fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky štukové a bez členění; v levé části fasády při patě šikmý skarp. Trojúhelný štít v patě lehce odsazený; ústupek zakrytý pultíkem s eternitem; nad krytinu štít nevystupuje; čelo bedněné ze svisle kladených prken s krycími lištami; před mírně přetažené střešní plochy; patrná čela středních vaznic. Zhruba uprostřed v přízemí pravoúhlý vstup se zděným ostěním; 3 mírně ležatě obdélná okna; ostění omítnuté. V patře 3 různě velká pravoúhlá okna; zděné ostění.