městský dům

Řadový dům situovaný na východní straně ulice a zhruba uprostřed její délky. Protáhlý obdélný půdorys s delší stranou ve směru hloubky parcely; dvorní fasáda v severní části výrazněji pravoúhle uskočená; při jižním konci dvorní fasády záchodový rizalit. Interiéry rozdělené na 2 nadzemní podlaží. Přízemí dvoutraktové; v severním traktu chodba. Podél dvorního průčelí v 1. patře balkón. Hřeben sedlové střechy probíhá ve V-Z směru; tašky Bramac; komín z režného cihelného zdiva. Nad východním dílem půdorysu hřeben střechy snížený; zde bobrovky. Z fasáda – sokl značí pás hrubé omítky. Korunní římsa zděná se štukovou modelací; shora oplechovaná; pod římsou pásek. Omítky štukové; při nárožích malované pásy; plochá kordonová římska shora oplechovaná. Trojúhelný štít zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; v ose vstup se segmentovým záklenkem; zděné ostění s paspartou; po stranách na výšku obdélné okénko; ostění shodné. V přízemí vlevo segmentem sklenutý vstup; zděné ostění s paspartou; vpravo zhruba čtvercové okno; ostění zděné s paspartou a parapetní římsou. V patře 2 na výšku obdélná okna; ostění shodné s oknem přízemí. V fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky hladké a bez členění. Štít trojúhelný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře s krytinou; zdivo hladce omítnuté; v ose ležatě obdélné okno s omítnutým ostěním. V přízemí širší vjezd s vodorovným nadpražím; ostění zděné; vpravo ještě pravoúhlý vstup s ocelovou zárubní. V patře na balkón pravoúhlý vstup a po pravé straně na výšku obdélné okno; ostění omítnutá. Balkón tvoří asi železobetonová deska podložená ve střední části železným nosníkem a trubkovým sloupkem; prkenné zábradlí; severní část balkónu (v ústupku fasády) krytá pultovou stříškou. Záchodový rizalit má pultovou stříšku s bobrovkami; sokl není; místo římsy přetažené krokve; omítky stěn štukové a nečleněné; v patře na východě na výšku obdélné okénko se zděným ostěním.