městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti okenními osami a se třemi osami loubí. Sedlová střecha, do nám. Míru s okapní orientací, pokrytá esovkou. Původně kryto bobrovkami a se třemi volskými oky. Oblouky loubí orámovány mělkou hladkou rustikouí. Pilíře loubí hranolové s náběžními římsami. Nad oblouky profilovaná kordonová římsa. Fasáda patra s pilastry s vpadlinami v dřících a jednoduchými římsovými hlavicemi. Na krajích fasády pilastry sdružené. Pilastry nesou ploché kladí. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková s poutcem, rámovaná úzkými šambránami s lištou. Fasádu uzavírá mohutná korunní římsa. Loubí zaklenuto plackami do pasů. V ose loubí k čp. 123 vstupní otvor zakončen vzepjatým segmentem oblouku. Ve střední ose loubí vstupní otvor zakončen obloukem. V ose loubí k čp. 125 vstupní otvor zakončený obloukem. Fasáda do dvora hladká zcela zmodernizovaná, zakončená štítem s přesahem, se čtyřmi okenními osami a střední osou dveřního otvoru chodby v přízemí. Okna novodobá obdélná za lícem zdiva, stejně jako vstupní otvor chodby. Ve střední ose nad dveřním otvorem balkónové okno. Ve štítu čtyři osy oken, okna sdružená 2-2, obdélná s rovným nadpražím s prostou podokenní římsou. Ve vrcholu štítu kruhový větrací otvor. Zeď k čp. 123 krytá esovkami.