městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí do Kostelní ulice, do Školní ulice s nepravidelně rozmístěnými okny. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, do Kostelní ulice valba se zděným vikýřem, do Školní ulice s okapní orientací a dvěma zděnými vikýřky. Fasáda do ul. Kostelní-Střední pilíř loubí hranolový s kamenným prvkem a s náběžní římsou. Nad středním pilířem lišta srdčitého tvaru. Nárožní pilíř eskarpionový z lomového kamene vyspárovaný dosahující ke kordonovému pásu. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem, na krajích s lištami. Okna v patře obdélná osmitabulková s rovným nadpražím v líci zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná lištou ve vrcholu s hladkým klenákem. Nad nárožním pilířem malá nika se soškou madony. Patro ukončeno korunní římsou. Zděný vikýř nad střední osou, ve středu s šestitabulkovým oknem ukončeným segmentem oblouku. Vikýř ukončen trojúhelně, zakrytý sedlovou stříškou. Loubí zaklenuto křížovými klenbami s hřebínky. V nárožní ose loubí okenní otvor zakončený segmentem oblouku. V ose loubí k čp. 104 vstupní otvor obchodu ukončený obloukem, s kamenným ostěním se skosenou hranou. Fasáda do ul. Školní-Závěr loubí s hladce orámovaným obloukem. Nad obloukem v patře osmitabulkové obdélné okno s rovným nadpražím v líci zdiva, s nízkou podokenní římsou, orámované lištou. Na straně oblouku, směrem od nároží, fragment šikmo seříznutého zdiva z lomového vyspárovaného kamene, na něj navazuje omítnutá šikmo seříznutá část zdiva přízemí, se vstupním otvorem s rovným nadpražím. Tato část zdiva přízemí ukončena odstupňovaným cihelným neomítnutým pásem, římsou. Tři stupně se zvyšují směrem od nároží. V patře nad vstupem pod stávající omítkou je údajně sgrafito. Závěr uličního průčelí se třemi okenními osami v polopatře a patře. Okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím v líci zdiva. Okno v patře v ose k nároží za lícem zdiva. V přízemí v šikmo seříznuté podezdívce dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím, v nikách se šikmo seříznutými stranami a s rovným nadpražím. Patro ukončeno fabionovou římsou. Přibližně ve středu uličního průčelí dva zděné vikýřky, s oknem a s pultovou stříškou. Vjezd do malého dvorku ze Školní ul. zděnou omítanou brankou obdélného obrysu, vjezd ukončen segmentem oblouku. Koruna zdi branky kryta bobrovkami ve spádu pultové stříšky. Vrata dřevěná dvoukřídlá. Dvorní průčelí hladké, k čp.104 v polopatře jedno a v patře dvě okna, šestitabulková obdélná s rovným nadpražím. Střecha ukončená štítem se svisle kladenými prkny, ve středu s malým obdélný oknem s rovným nadpražím.