městský dům

Nárožní dům situovaný zhruba uprostřed délky ulice a na její severní straně. Úzký obdélný půdorys s delší stranou ve směru S-J; k severu dům rozšířený novodobou přístavbou; 2 nadzemní podlaží a sklepy; podkroví upraveno k bydlení. Hřeben sedlové střechy probíhá v S-J směru; drážkové tašky; omítnutý komín s předsazenou krycí deskou; na východní straně 2 pultové vikýře kryté taškami; čelo i boky mají zděné; v čele čtvercové okénko. J fasáda – sok odlišený nátěrem. Římsa není. Omítky štukové. při nárožích úzké lisény propojené nad soklem, pod římsou a na rozhraní podlaží. Štít trojúhelný, zděný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; obvod provází plochý pás; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění s paspartou. V přízemí i patře symetricky 2 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění se šambránou. Do sklepa v ose cca čtvercový větrací otvor s omítnutým ostěním. S fasáda (dvorní) – nízký sokl ukončený páskem. Římsa není. Omítky štukové; v úrovni patra část stěny bedněná ze svisle překládaných prken. Při levém nároží úzká plochá liséna. Trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře se střešními rovinami; obložený ze svisle překládaných prken; v ose 2 na výšku obdélná okna. Do přízemí vpravo obdélný vstup se zděným ostěním a šambránou. V 1. patře větší ležatě obdélné okno (jako výřez v dřevěném obkladu stěny). V fasáda – sokl odlišený nátěrem. Korunní římsa deskovitě a po délce nestejnoměrně předsazená. Omítky hladké; líc stěny při levém okraji a v úrovni přízemí skarpovitě šikmý. Plocha fasády rozdělena lisénami a kordonovým pásem na 6 polí; lisény propojené nad soklem. V přízemí 2 obdélné vstupy se zděným ostěním; šambrána. V patře nepravidelně 3 na výšku obdélná okna; ostění omítnuté se šambránou.