socha sv. Jana Nepomuckého

Na návsi naproti areálu usedlosti čp. 10 stojí pískovcová, původně polychromovaná, barokní socha sv. Jana Nepomuckého. Při restaurování v r. 2001přemístěna dále od silnice. Na dvou kamenných stupních osazen na nízkém segmentově vybraném soklíku hladký hranolový podstavec ukončený výrazně vyloženou nízkou deskou, celý podstavec byl při restaurování sochy nahrazen novodobou kopií. Z čelní západní strany pod deskou zavěšeny dvě oválné znakové alianční kartuše, ovinuté akantovými úponky, provedené ze středně zrnitého pískovce. V poli levého znaku jelen ve skoku a v pravém vodorovné břevno. Znaky ve vrcholu doplněny korunou, pod kartuší v původním podstavci byl fragment nápisu. Na podstavci na drobném hranolovém postamentu stojí socha sv. Jana Nepomuckého provedená ze středně zrnitého pískovce. Postava světce s vyjádřeným kontrapostem, pravá noha mírně nakročena. Oblečení v duchu tradiční ikonografie do kleriky, dlouhé pod kolena padající rochety a přes ramena přehozené kožešinové šuby. Levá pokrčená ruka za korpus tiskne k tělu krucifix, levá spuštěná ruka přidržuje kříž za spodní konec podélného břevna a svírá kovovou zlacenou palmovou ratolest. Hlava mírně nakloněna doleva, krytá biretem. Obličej s plnovousem a s útrpným výrazem, pohled obrácen k nebi. Okolo hlavy železný oblouk svatozáře s pěti plechovými zlacenými hvězdami. Do soklíku z čelní strany zasazeno železné tepané ramínko pro svítilnu.