socha Panny Marie

Socha spočívá na pískovcovém pilíři vysokém necelý 1,5 m; čtvercový profil pilíře má na hranách pravoúhlé zářezy; nečleněný sokl pilíře provedený ze žuly; spodní část těla pilíře na třech stranách konvexně vypouklá; na jižním čele vyrytý německý nápis “Maria und...Deinem Sohn ist auf Gericht diese Station von mirJohann Georg Herolt und Ctharina meine Weib...” a letopočet; pod nápisem mušle a nahoře květinový motiv; na bočních stranách páskový přetínavý ornament; při patě pilíře zachované zbytky vápenných nátěrů; pilíře končí výrazněji předsazenou krycí deskou s bohatě profilovaným čelem. Socha provedená asi z pískovce; usazená na nízkém podstavci s reliéfem na čele; zde vysazená železná konzolka pro svíci. Postava korunované P. Marie v plášti, držící na levé ruce děcko s korunkou na hlavě. Šat běžný v hrubě modelovaných gotizujících záhybech.