městský dům

Řadový dům situovaný ve východní polovině severní fronty náměstí. Půdorys domu obdélný s delší stranou ve směru V-Z; uprostřed dvorní fasády obdélný rizalit; 2 nadzemní podlaží, sklepy a obytné podkroví. Přízemí rozděleno na 3 trakty; ve středním užším traktu chodba, v jejíž rozšířené severní části schodiště do sklepa a horních podlaží. Hřeben valbové střechy rovnoběžný s ulicí; tašky esovky; na jižní straně dlouhý pásový vikýř s valbovou stříškou krytou plechem; čelo i boky vikýře zděné a hladce omítnuté; v čele 4 čtvercová okna s omítnutým ostěním a lištovou šambránou; na protější straně při patě střechy pásový světlík. J fasáda – sok odlišený nátěrem. Korunní římsa zděná hranolového profilu; shora oplechovaná. Omítky štukové a bez členění. V ose půlkruhově ukončený portál se žulovým bosovaným ostěním; po obvodě záklenku bosy klenákovitě uspořádané; v patách záklenku ploché římsky. Za portálem malá obdélná předsíňka s vodorovným a omítnutým stropním podhledem; v severní stěně pravoúhlý vstup se zděným ostěním. V přízemí 4 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění; šambránu provází lišta a parapetní římsa. V patře pravidelně 6 shodných oken. Do sklepa v levé polovině 2 ležatě obdélné větrací otvory. S fasáda (dvorní) – sokl obložený kabřincem. Zděná desková korunní římsa. Omítky hladké nečleněné. Uprostřed do přízemí obdélný vstup a po stranách 4 pravoúhlá okna. V 1. patře a podkroví 4 shodná okna. Do sklepa vpravo ležatě obdélný otvor. V rizalitu 2 na výšku obdélná okna nad sebou. U všech otvorů omítnuté ostění.