městský dům

Jednopatrový zděný řadový atikový dům, se třemi osami oken a dvěma osami loubí. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Oblouky loubí s archivoltou. Pilíř loubí hranolový s patkou a s náběžní římsou. Přízemí ukončuje kordonová profilovaná římsa. Okna v patře obdélná dvojitá dvoukřídlá s výklopnou ventilačkou, v líci zdiva, s přímou průběžnou podokenní římsou, rámovaná úzkými šambránami s lištou a hladkým nadpražním nástavcem ukončeným nadokenní přímou římsou. Patro ukončuje korunní profilovaná římsa. Nad korunní římsou vysoké atikové patro, ve střední ose s obdélnými půdními dveřmi, na stranách po jednm obdélném okenním otvoru. Výplně okenních otvorů tvořeny vnějším osmitabulkovým rámem v líci zdiva, s podokenními římsami, geometrickými parapetními výplněmi, orámování šambránami s lištou a s přímými nadokenními římsami. Půdní dveře patrně ještě klasicistní dřevěné dvoukřídlé, do výšky podokenních říms plné, ve zbytku s dřevěnými žaluziemi, v líci zdiva, orámované šambránou s lištou a s přímou nadokenní římsou. Atikové patro ukončeno relativně nízkým trojúhelným orámovaným štítem. Loubí zaklenuto plackovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 35 široký okenní otvor zakončený nízkým segmentem oblouku. V ose loubí k čp. 37 výkladec přes celou šířku loubí se vstupním otvorem do chodby-výplně novodobé. Fasáda do malého dvora, v přízemí s obdélným vstupem do chodby a vedle obdélný vstup vedoucí do místnosti s trámovým stropem. V přízemí nižšího dvorního křídla obdélný vstup zapuštěný pod úroveň terénu, vedle obdélné šestitabulkové okno za lícem zdiva. Podél nižšího dvorního křídla jednoramenné ocelové schodnicové schodiště na trámový balkon. Vstup na balkon z dvorního křídla obdélným vstupem. V patře dřevěný zastřešený balkon. V boční zdi k čp. 37 malé obdélné okno, v boční zdi k čp. 35 trojdílné obdélné okno. Výplně převážně novodobé. Střecha ukončena dřevěným štítem s lomenicí.