kaple sv. Petra

Na západním konci návsi volně stojící zděná omítaná centrální kaple nad půdorysem pravidelného šestiúhelníka, vestavěná do mírného svahu. Střecha stanová pokrytá bobrovkami, ve vrcholu s šestibokou zvoničkou zakončenou cibulovou bání s makovicí a křížem, kryto plechem. Zvonička otevřena otvory ukončenými odsazeným segmentem oblouku. Průčelí hladká, s hladkým soklem, v nárožích s hladkými lisénami. V severozápadním průčelí obdélný vstup s kamenným hladkým ostěním. Dveře dřevěné dvoukřídlé, za lícem zdiva. Nad vstupem kruhová nika s vyobrazením Piety, Panna Maria před křížem drží v náručí Kristovo tělo. Ostatní stěny kaple prolomeny okny ukončenými obloukem. Některá s šestitabulkovými výplněmi za lícem zdiva, či slepá. Orámování otvorů v nátěru fasády. Těleso stavby obíhá profilovaná korunní římsa.