městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se čtyřmi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou, pultovou kolem světlíku klopenou do středu, do náměstí s atikovým štítem, krytina keramická pálená. Oblouky loubí s orámovanými okraji a lištou. Pilíř loubí mohutný hranolový s patkou a profilovanou náběžní římsou. V přízemí plochá bosáž. Nad středním pilířem loubí kruhová pamětní deska, připomínající že zde zemřel Jaroslav Vrchlický, plastický reliéf poprsí spisovatele na desce je od Vl. Bretschneidera z r. 1922. Fasádu přízemí ukončuje profilovaná kordonová římsa. Fasáda patra členěna pilastry s jednoduchými římsovými hlavicemi, nesoucími nízké ploché kladí. Na okrajích průčelí pilastry sdružené. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková s poutcem, v líci zdiva, orámovaná prostými úzkými šambránami a s podokenními římsami. Fasádu ukončuje korunní římsa. Ve středu štítu zděný edikulový štítek s bohatou římsou, zakončen trojúhelně. Ve štítku otvor s dřevěnou žaluziovou výplní, orámován úzkou šambránou, ukončen obloukem. Po stranách dvě křídla, od středního štítku směrem ke krajům vlnovitě vypjaté. V křídlech otvory stejného typu jako ve štítku. Po stranách křídel pilastry nesoucí vrcholovou římsu. Římsa křídel a štítku podložena zubořezem. Loubí zaklenuto křížovými klenbami, nad vstupem s výsečí. Vstupní otvor umístěn ve středové části loubí, zakončený obloukem. Po jeho stranách otvory ve vrcholu se stlačenými oblouky, otvor k čp. 124 ve vpadlině s rovným nadpražím. Fasáda do dvora hladká zcela zmodernizovaná, zakončená štítem s přesahem. V patře pět okenních os. Okna obdélná novodobá, za lícem. V přízemí dva dveřní a dva obdélné okenní otvory stíněné markýzou. Okna v patře přízemí a vstup k čp. 125 s mřížemi. Ve štítu čtyři okenní osy, okna sdružená 2-2, s podokenní prostou římsou. Ve vrcholu štítu kruhový větrací otvor.