městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha s okapní orientací a dvěma vikýřky do Vodní ulice. V přízemí čp. 27 vjezd ukončený segmentem oblouku, orámovaný hladkou prostou šambránou, s novodobými dvoukřídlými dřevěnými vraty z poloviny prosklenými. K čp. 29 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, orámovaný hladkou prostou šambránou, dveře novodobé dřevěné jednokřídlé z poloviny prosklené. Přízemí ukončuje kordonová římsa. Okna v patře obdélná dvoukřídlá křížem členěná, za lícem zdica, s podokenními římsami, orámovaná prostými šambránami. Nad každým oknem obdélná vpadlina. Patro ukončeno korunní římsou. Nad krajními okenními osami malé vikýřky, každý se čtvercovým oknem a s pultovou stříškou. Dvorní průčelí v přízemí k čp. 29 se vstupním otvorem ukončeným obloukem, dveře dvoukřídlé dřevěné v horních dvou třetinách prosklené. K čp. 27 malé obdélné okno s mříží. V polopatře uzavřená pavlač s pásem oken. V patře pavlač ukončená pochůznou plochou střechou, s dřevěným plným zábradlím. Pod korunou zdiva v patře dvě nečleněná čtvercová okna s rovným nadpražím. Dvůr ohraničený kamennou neomítnutou zdí, pokrytou bobrovkami částečně plechem a k čp. 27 esovkami.