městský dům

Volně stojící přízemní omítaný roubený dům na zvýšené kamenné podezdívce, nad obdélným podélným půdorysem, podélnou osou orientovaný ve směru V-Z, s vysokou mansardovou polovalbovou střechou, do ul. s okapní orientací. Střecha pokryta eternitovýi šablonami a pod nimi dřevěný šindel. Jižní podélné průčelí o devíti osách (4-1-1-3). Okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva. Ve střední ose průčelí obdélný vstup s rovným nadpražím a s nadsvětlíkem. Dveře dvoukřídlé dřevěné s diagonálně skládaným pokryvem s rastrem oblých hlav hřebů. Ve středu obou křídel vypouklé držadlo. Okap střechy vysazený na stropní trámy, s prkenným záklopem. Východní štítová stěna, se dvěma okenními osami. Okna obdélná s rovným nadpražím. Okno u uličního nároží šestitabulkové v líci zdiva. Západní štítová stěna ve střední ose s úzkým obdélným jednokřídlým okénkem s rovným nadpražím a se dvěma tabulkami. Oba pološtíty obloženy svisle kladenými prkny, opatřené větracími otvory. Dvorní, severní, průčelí o čtyřech okenních osách a s nesymetricky umístěným obdélným vstupem s rovným nadpražím. Okna obdélná s rovným nadpražím v líci zdiva. Jedno okno šestitabulkové, ostatní členěna pouze do dvou křídel bez tabulek.