městský dům

Dům čp. 176 dvoupatrový zděný, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami, v sousedství Dolní brány. V přízemí dvě okenní osy, okna obdélná dvojitá dvoukřídlá s poutcem, v líci zdiva, vnější křídla chybí. Přízemí ukončeno nízkou kordonovou římsou. V prvním patře tři okenní osy, okna obdélná dvoukřídlá s poutcem, za lícem zdiva, s průběžnou podokenní římsou, s obdélnými parapetními výplněmi, orámovaná šambránami s profilovanými lištami, s hladkými suprafenestrami a přímými nadokenními římsami. První patro ukončeno kordonovou římsou. Ve druhém patře tři okenní osy, okna jako v přízemí, s průběžnou podokenní římsou, s obdélnými parapetními výplněmi, orámovaná šambránami s profilovanými lištami. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa. Zděný vikýř do náměstí má v čelní stěně otvor ukončený nízkým segmentem oblouku, výplň dřevěná žaluziová v líci zdiva. Vikýř zakončen trojúhelným štítkem s římsou, krytý sedlovou stříškou pokrytou bobrovkami.