městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, s pěti okenními osami a dvěma širokými osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou šablonami, do náměstí zakončenou valbou s námětky a s empirovým štítkem v ose. Oblouky loubí s archivoltou, ve vrcholech s klenákem. Oblouky na střední hranolový pilíř s náběžní římsou. Přízemí s pásovým mělkým bosováním. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná dřevěná dvojitá dvoukřídlá v líci zdiva, s poutcem, vnější křídla nečleněná s ventilačkou členěnou do dvou tabulek, vnitřní křídla členěná celkem do šesti tabulek. Okna mají nízké podokenní římsy, orámována jsou v nátěru omítky se zakončením ve tvaru segmentu oblouku, v parapetech malované zvlněné zavíjené pásky se štítovými erby uprostřed. Fasádu ukončuje profilovaná korunní římsa. Ve valbě kombinace atiky a empirového trojúhelného štítku do ní vrostlého, nad trojúhelníkem štítu empirový nástavek odvíjející se z volut, na krajích a ve vrcholu dříve vázy, dnes chybí. V čele štítku otvor ukončený obloukem, výplň dřevěná za lícem zdiva. Loubí zaklenuto plackami do pasů. Ve střední ose loubí vstup do prostorné chodby zakončený obloukem. K čp. 141 dveřní otvor zakončen vzedmutým segmentem oblouku, nad otvorem nesymetricky umístěno obdélné okno s rovným nadpražím. K čp. 143 dveřní otvor zakončený segmentem oblouku. Dvorní průčelí hladké, do dvora zakončené polovalbou s dřevěným obkladem pološtítu. V přízemí dveřní otvor do valeně klenuté chodby, zakončen obloukem. Přibližně ve středu dvorního průčelí šikmo seříznutý neomítnutý kamenný opěrný pilíř, s okenním otvorem zakončeným segmentem oblouku. K čp. 143 obdélné dvojité dvoukřídlé šestitabulkové okno s meziokenní mříží, ve vpadlině zakončené segmentem. V polopatře čtyři a v patře šest okenních os, okna obdélná dvojitá dvoukřídlá v líci zdiva členěná do šesti tabulek.