socha Panny Marie Bolestné

Socha Panny Marie Bolestné stojí na odstupňovaném hranolovém podstavci na dvoustupňové čtvercové základně. Podstavec je dekorován vyjmutými rohy a rytými rámy. Na přední straně se nachází plastická, mušlí zdobená kartuš s majuskulním nápisem a datací: ERECTA / MDCC / LXXVIII / BEN. / VIII SEPT. Další ryté latinské majuskulní nápisy jsou po stranách podstavce, vpravo i vlevo, ve vpadlých rámech. Sokl je ukončený vyloženou profilovanou římsou, nad kterou spočívá na čtvercové podnoži socha Panny Marie v životní velikosti. Postava je zahalena do bohatě zřaseného roucha s plachetkou splývající přes hlavu na obě ramena. Pravá ruka přidržuje splývající roucho u levého boku, levou ruku klade na pravou. Hlava je pootočena k levému rameni a mírně zakloněna.