kaple sv. Vavřince

Zděná, orientovaná, omítaná stavba. Loď obdélná, s lehce zaoblenými západními nárožími; užší presbytář trojboce ukončený. Nároží presbytáře a kouty mezi lodí a presbytářem konkávně probraná. Loď je krytá sedlovou střechou, ukončenou na záp. valbou (na vých. oplechované přechody na střechu presbytáře); krytina eternitové šablony. Při záp. konci hřebene osmiboká věžička opláštěná pozinkovaným plechem. Fasádu člení předsazený hrubě omítaný sokl, profilovaná korunní římsa, profilovaný podřímsový pás a pilastry (plochy mezi pilastry hrubě omítané). V ose již. a sev. fasády portál s omítkovým ostěním a půleliptickým soklíkem; vstup lemovaný šambránou. Podobný portál uprostřed záp. stěny. V podélných stěnách 3 kasulová okna s paspartami (stejné okno na záp. na kruchtu). Hřeben střechy presbytáře navazuje na střechu lodi, nad závěrem valby; krytina eternitové šablony. Členění fasády obdobné jako na lodi. V již. a sev. stěně jedno stejné okno jako u lodi, v jihových. a severových. zdi slepé stejné okenní špalety, v ose závěru obdobné menší okno.