městský dům

Řadový dům situovaný v J polovině V fronty náměstí. Protáhlý obdélný půdorys ve směru hloubky parcely; 2 nadzemní podlaží a sklepy; upravené podkroví. Přízemí rozděleno na 2 trakty; v užším S traktu chodba se schodištěm do patra. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; tašky esovky; v zadní části střechy pultové vikýře kryté taškami; čela i boky vikýřů zděná; okénka obdélná. Z fasáda-sokl předsazený, hladce omítnutý. Zděná korunní římsa má jednoduchý štuk. profil; shora oplechovaná. Omítky štukové. Při nárožích lisény spojené kordonovým pásem. Štít zděný, trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře vytažený nad krytinu; omítka hladká; ramena krytá plechem a na čele lemovaná pásem; v ose cca čtvercové okno s omítnutým ostěním a šambránou. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup; zděné ostění se šambránou; vpravo 2 na výšku obdélná okna; omítnuté ostění provází šambrána. V patře 3 shodná okna. Okna na V a Z str. nová, dřevěná, jednokřídlá. Do sklepa uprostřed průčelí ležatě obdélný větrací otvor; zděné ostění. V fasáda (dvorní)-sokl ani římsa není. Hladké omítky bez členění. Trojúhelný štít zděný, hladce omítnutý, v patě neodsazený a ukončený pod krytinou; v ploše 2 na výšku obdélná okna s omítnutým ostěním. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup; zděné ostění. V patře 2 na výšku obdélná okna s omítnutým ostěním.