městský dům

Patrový zděný omítaný nárožní dům v severní frontě náměstí, na obdélném půdorysu, se štítovým průčelím obráceným do náměstí. Podélnou osou orientovanou ve směru S-J je dům obrácen do svahu. Střecha mansardová polovalbová pokrytá bobrovkami. Při hřebeni dva hladce omítané prosté komíny. J průčelí obrácené do náměstí o třech osách. V přízemí u nároží obdélný vstup na čtyřech stupních. Od vstupu dvě obdélná novodobá šestitabulková okna s rovným nadpražím. V patře tři okna jako v přízemí. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Ve štítu dvě obdélná okna stejného typu jako v přízemí. Na stranách oken oválné větrací otvory. Střecha ukončena polovalbou. Nároží v přízemí seříznuto. Uliční východní průčelí o pěti osách. V přízemí ve střední ose vstup s kamenným ostěním, ukončeným stlačeným obloukem. Původně s nadsvětlíkem se slohovým kováním a s dvoukřídlými dveřmi, v současnosti v opravě. Na stranách vstupu po dvou obdélných oknech. K severnímu průčelí otvory zamřížované. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. Okna v patře obdélná novodobá, k jižnímu průčelí dvě okna jako do nám a zbývající tři členěna do čtyř tabulek. Okna orámovaná plastickou lištou v barokizující kompozici s uchy. Přesah okapu s vaznými trámy. S průčelí s novodobou přístavbou na nepravidelném obdélném půdorysu s obdélnými okenními otvory a vstupem. Ve štítu domu dva obdélné otvory, střecha ukončená polovalbou. Ze západní strany k severnímu průčelí menší přístavba se sedlovou střechou, se vstupem s kamenným portálkem s nadsvětlíkem a s datací do r. 1818. Přístavba patří k čp. 3.