městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, do ulice se štítovou orientací. V přízemí hladká pásová bosáž. V přízemí vstupní otvor s rovným nadpražím, práh pod úrovní terénu ulice, dveře dřevěné původní kazetové dvoukřídlé. Okna přízemí obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci fasády, na nízkém parapetu, tence hladce orámovaná. Přízemí ukončeno pásovou vpadlinou. Okna v patře stejného typu jako v přízemí, navíc s obdélnými parapetními výplněmi a s vpadlým orámováním ve vrcholu podloženým nízkým zubořezem. Patro vodorovně členěno úzkými hladkými pásy v úrovni parapetů a ve dvou třetinách výšky oken. Patro ukončeno profilovanou korunní římsou. Štít na atice ukončené hladkým pásem. Na stranách štítu čučky, ve středu otvor zasahující spodní třetinou do atiky. Otvor ukončený obloukem, s dřevěnou dvoukřídlou žaluziovou výplní, v líci zdiva. Na stranách otvoru lisény a z volut se odvíjející křídla. Závěr štítu na římse tvořený mírně zvlněným obloukem. Dvorní průčelí v přízemí se vstupním otvorem ukončeným obloukem, s dvoukřídlými dveřmi a obdélné okno s rovným nadpražím v líci zdiva. V patře pavlač nesená trámy a dřevěným sloupkem ve středu dvorního průčelí. Pavlač krytá pultovou střechou klopenou do dvora, nesenou sloupky s pásky. V patře dveřní otvor, dveře v horní části prosklené a dvě obdélná okna, otvory s rovným nadpražím. Střecha ukončena hladkým štítem se svisle kladenými prkny, s obdélným šestitabulkovým oknem. U ohradní zdi dvora, nízká arkatura s kamennými polygonálními sloupky, arkatura navazuje na zděný venkovní krb s vysokým komínem. Zeď pokrytá prejzy. Na protější straně dvora přístřešek (posezení) dřevěné trámové konstrukce s pultovou střechou klopenou do dvora. Součástí pozemku je v závěru dvora úsek původního středověkého opevnění města - vysoká parkánová zeď.