sýpka

Ve dvoře statku čp. 1 z hraněných trámů sroubený původně omítaný sroubek na zděné omítané podezdívce, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá šindelem. Obytné stavení moderní z konce 19. stol. V průčelí do dvora v podezdívce třemi stupni snížený obdélný vstup v tesařském ostění, dveře dřevěné jednokřídlé. V roubení obdélný vstup přístupný novější pavláčkou s dřevěným přímým schodnicovým schodištěm podél stěny. Pavláčka se zábradlím nesená hranolovými sloupky. Vstup obdélný v tesařském ostění, dveře původní dřevěné jednokřídlé s ozdobně skládaným pokryvem a rastrem oblých hlav hřebů. Ostatní průčelí sroubku nečleněná, se zbytky lepenice, místy kolíčkové armatury. Nárožní vazby na úhel s jednoduchým plátováním. Štíty s přesahem střechy.