památník husitského vítězství r. 1431, základní kámen

Severně od Domažlic na vrchu Baldově, nedaleko západním směrem od Baldovské kapličky základní kámen k památníku husitského vítězství roku 1431. Z lomového spárovaného kamene vyzděný masivní hranol, ukončený prostou přesahující betonovou deskou. Do stěn hranolu zasazeny obdélné podélné pamětní desky se jmény a daty slavných husitských bitev. V čelní jižní stěně zasazeny původně tři desky, dnes deska vpravo chybí. Deska vlevo kovová s plastickým majuskulním nápisem: / „POD VYŠEHRADEM“ / I. XI. 1420. /. Ve středu žulová deska s rytým nápisem: / DOMAŽLICE 14. VIII. 1431. /. Deska vpravo původně kovová na paměť bitvy na Vítkově. V západní boční stěně podstavce jediná žulová deska ve střední ose, s rytým majuskulním nápisem: / TACHOV / 14. VIII. 1427 /. V severní stěně vsazeny tři desky. Vlevo žulová deska s rytým majuskulním nápisem: / NĚMECKÝ-BROD-10-1-1422 /. Ve středu žulová deska s plastickým majuskulním nápisem: / MĚSTO TÁBOR /. Vpravo žulová deska s rytým majuskulním nápisem: / LIPANY / .[O] KVĚTEN 1434 /.