městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou krytou bobrovkami. Střecha do náměstí zakončena štítem. Pilíř loubí hranolový se šikmo seříznutým obezděním, profilovanou římsou se stříškou. Nad oblouky kordonová římsa. Fasáda po stranách s ploše bosovanými lisénami. Okna obdélná osmitabulková, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou a s podokenními římsami. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa. Štít na nízké atice s vykrajovanými vyzdívkami a pilířky po stranách. Ve středu edikula, pilastry v hlavicích s diamantovými řezy. Štít zakončen oslím hřbetem, orámovaným profilovanou římsou, ve středu s plošným štukovým ornamentem ve tvaru oslího hřbetu. Štít prolomen kazulovým otvorem, orámovaným lištami a s novodobým oknem za lícem zdiva. Loubí zaklenuto plochou křížovou klenbou. K čp. 132 otvor zakončený segmentem oblouku. K čp. 134 kamenný, hladký, lomený gotický portál. Dvorní průčelí hladké, zakončené hladkým štítem. V předstupujícím přízemí, k čp. 134 obdélný vstup a vpravo dvě prostorná okna zakončená segmentem oblouku, výplně novodobé za lícem zdiva. Předstupující část kryta plechem ve spádu pultové stříšky. V polopatře tři okenní osy (2-1). V patře čtyři okenní osy. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá osmitabulková, v líci zdiva. V ose štítu jedno obdélné osmitabulkové okno za lícem zdiva. Zeď k čp. 134, se zalomením, ze smíšeného neomítnutého zdiva, krytá bobrovkami. Zeď do Spálené ulice se vstupním otvorem s rovným nadpražím krytá bobrovkami.