pomník obětem 2. světové války

Na mezi, naproti usedlosti čp. 40, na samotě jižně od obce, památník obětem II sv. války. Památník tvořen zahrádkou obdélného půdorysu, ohrazenou drátěným plotem, ve středu vztyčena žulová pamětní deska. Ze strany k usedlosti jednokřídlá branka a před ní přímé betonové schodiště o pěti stupních. Žulová plochá deska, nepravidelného vykrajovaného obrysu vyrůstá z hladkého hranolového jednou odstupňovaného soklu na širší profilované patě. Na soklu rytý majuskulní nápis: / 1955 / PADLÝM HRDINŮM / VĚNUJE OBEC OTOV /. Ve vrcholu desky rytý symbol Chodska, hlava psa z profilu a pod ní majuskulní nápis: / 4.5.1945 / PACÍK VÁCLAV / KRUTINA JAKUB / GIBFRIED VÁCLAV / BEROUŠEK JOSEF / KOHOUT JIŘÍ / ŘEZNÍČEK JOSEF /. Hlava psa a nápisy na desce černě barvené.