městský dům

Nárožní dům situovaný na severním konci ulice a na její západní straně; severní průčelí se obrací do náměstí. Protáhlý obdélný půdorys v S-J směru; 2 nadzemní podlaží; v jižní části dispozice ještě polosuterén. Při jižní fasádě v patře krytá pavlač. Hřeben sedlové střechy rovnoběžný s ulicí; bobrovky; 2 neomítnuté cihelné komíny. S fasáda – sokl lehce předsazený a hladce omítnutý. Zděná korunní římsa se štukovým profilem; shora oplechovaná. Omítky hladké a bez členění. Zděný trojúhelný štít má čelo zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; omítka hladká; před čelo mírně přetažené střešní plochy; v ose na výšku obdélné okno se zděným ostěním. V přízemí i patře symetricky 2 na výšku obdélná okna; ostění omítnuté se šambránou. V fasáda – sokl i korunní římsa stejná jako na severu. Hladké omítky postrádají členění. Zhruba uprostřed vyšší vstup s vodorovným nadpražím; zděné ostění se šambránou; v pravé polovině průčelí ještě jeden shodný vchod. V přízemí v levé části 3 na výšku lehce obdélná okna; v pravé polovině jedno stejné okno. V patře pravidelně rozmístěno 7 na výšku obdélných oken. Do polosuterénu ústí 3 skoro čtvercová okna. Všechna okna mají omítnuté ostění se šambránou. J fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky hladké a bez členění. Trojúhelný štít zalícovaný se stěnou i střešními plochami; zdivo hladce omítnuté; v ose na výšku obdélné okno s omítnutým ostěním. V 1. patře vlevo pravoúhlý vstup na pavlač; zděné ostění. Pavlač nesená dvojicí stlačených arkád; zábradlí ze železných tyčí; pultová krycí stříška z vlnitých šablon.