městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se třemi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha do ulice s okapní orientací a se zděným vikýřem. V přízemí k čp. 26 vjezd ukončený segmentem oblouku orámovaný prostou šambránou, s dvoukřídlými dřevěnými vraty, v dolní třetině s plnou výplní ve zbytku prosklené s mřížemi. K čp. 28 vstupní otvor ukončený segmentem oblouku, orámovaný hladkou šambránou, dveře v dolní třetině s plnou dřevěnou výplní ve zbytku prosklené s mříží. Přízemí ukončeno kordonovou římsou. Okna v patře obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, s podokenními římsami, orámována prostými šambránami. Nad okny nízká mírně profilovaná římsa a nad ní půdní nadezdívka se třemi nízkými obdélnými okny. Fasáda zakončena mohutnou profilovanou korunní římsou. Zděný vikýř nad střední osou průčelí, s šestitabulkovým oknem ukončeným segmentem oblouku. Vikýř zakončen trojúhelným štítkem s orámováním, stříška vikýře sedlová. Dvorní průčelí v přízemí se vstupním otvorem do valeně klenuté chodby ukončený obloukem, s dvoukřídlými vraty a dvě křížem členěná obdélná okna s rovným nadpražím. V polopatře a patře pavlač na konzolách (I nosníky), s plným dřevěným zábradlím. V polopatře i patře jeden vstupní a dva okenní otvory s rovným nadpražím. Do dvora dva zděné vikýřky zakončené pultovými stříškami, ve vikýřcích po jednom obdélném okně s rovným nadpražím. Okna členěná do čtyř tabulek. Ohradní zeď dvora kamenná neomítnutá pokrytá esovkami.