městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, do nám. Míru se šesti okenními osami a třemi osami loubí, do Kostelní ulice v přízemí s jednou osou loubí a pěti okenními osami, v patře se šesti osami oken. Střecha mansardová, krytá bobrovkami, do nám. zděný vikýř nad střední osou průčelí. Střecha do nám. a do ul. Kostelní s okapní orientací. Fasáda do nám. Míru – Oblouky loubí orámovány s plochým klenákem ve vrcholu. Pilíře loubí mohutné hranolové, s náběžními římsami. V krajních dvou osách loubí ve cviklech mělké vpadliny orámované lištou s vykrajovanými rohy. Střed průčelí s balkónem s mříží, nad válcovými polosloupy s kompozitními hlavicemi, konkávně ustupující dvouosé části. Fasáda přízemí ukončena kordonovou římsou. Kraje dvou postranních okenních os s bosovanými pilastry, probíhajícími z přízemí pod korunní římsu, ukončeny nízkou iónskou hlavicí. Okna obdélná s rovným nadpražím, rámovaná plochými šambránami s uchy, s podokenními římsami a v parapetních výplních vykrajované čabraky s volutovými lištami. Střed průčelí v patře se dvěma osami, s lisénovým rámem. Otvory v obdélné vpadlině, jeden okenní a druhý balkónové dveře, rámovány šambránami s uchy a ve vrcholech s klenáky. Okno s podokenní římsou a s vykrajovanou čabrakou v parapetní výplni. Balkónové dveře ve spodu do jedné třetiny s dřevěnou výplní, výše jako okno. Fasádu ukončuje profilovaná mohutná korunní římsa. Zděný vikýř nad střední osou průčelí, s volutovými křidélky, s kazulovým lištami orámovaným oknem ve středu, po stranách s bosovanými pilastry, s profilovanou římsou a zakončený trojlaločným štítem se štukovým ornamentem ve vrcholu. Loubí zaklenuto křížovými klenbami do pasů. Ve střední ose loubí portál s kamenným bosovaným ostěním, ukončený půlkruhově a ve vrcholu s klenákem.Vrata dvoukřídlá s výplněmi a ve středu s dvířky. V krajních osách loubí dva vstupní otvory zakončené obloukem s hladkým ostěním. Fasáda do ul. Kostelní – V přízemí o pěti okenních osách a jedné ose loubí, v patře šest okenních os. Oblouk loubí orámován a s vysokým plochým štukovým klenákem ve vrcholu, ve cviklu mělké vpadliny orámované lištami s vykrajovanými rohy. Okna v přízemí, ve čtyřech osách od náměstí, obdélná s rovným nadpražím rámovaná šambránami s lištami a s nízkými podokenními římsami. Okna v prvních třech osách od náměstí s mříží, vespod plasticky vystupující, po stranách s volutami. V páté okenní ose od náměstí okno zakončené segmentem oblouku, orámované šambránou s lištami a s nízkou podokenní římsou. V ose loubí na krajích bosované pilastry, vytažené z přízemí pod korunní římsu, ukončené nízkou iónskou hlavicí. V páté okenní ose od náměstí po stranách bosované lisény, vytažené z přízemí pod korunní římsu. Okna patra obdélná s rovným nadpražím, rámovaná plochými šambránami s uchy, s nízkými podokenními římsami a v parapetních výplních s vykrajovanými čabrakami s volutovými lištami. Fasáda do ul. Kostelní završena mohutnou korunní římsou.