městský dům

Dům se nachází v západní polovině jižní fronty náměstí. Protáhlý obdélný půdorys ve směru hloubky parcely; 2 nadzemní podlaží a sklepy; v jižní části půdorysu 3 nadzemní podlaží. Přízemí dvoutraktové; ve východním traktu chodba, která vede až ke dvoru; zhruba uprostřed délky chodba odbočuje ke schodišti do 1. patra; přední místnost v západním traktu propojená s domem čp, 96. U dvorní fasády v 1. a 2. patře balkón. Sedlová střecha má hřeben kolmý k ulici; tašky bobrovky; 2 režné cihelné komíny; na východní straně pultový světlík. S fasáda – sokl lehce předsazený a hladce omítnutý. Korunní římsa zděná s jednoduchým maltovým profilem; shora oplechovaná. Omítky štukové. Při levém okraji plochá liséna. štít zděný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře vytažený nad střešní plochy; omítka hladká; v patě obdélná základna rozdělená čtyřmi plochými lisénami a nahoře ohraničená profilovaným páskem; ramena po délce zvlněná pozvolnými křivkami, na čele lemovaná páskem a shora chráněná plechem; v horní části štít dělí ve štuku modelovaná římska; pod okraje římsky protaženy od základny vnitřní lisény; v ose štítu vstup se segmentovým záklenkem; zděné ostění; nad malý pravoúhlý větrací otvor. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup; omítnuté ostění provází šambrána; vpravo sdružené podvojné na výšku obdélné okno; zděné ostění se šambránou. V patře pravidelně 3 na výšku obdélná okna; ostění omítnuté se šambránou. Do sklepa vpravo cca čtvercový větrací otvor se zděným ostěním. J fasáda – sokl ani římsa není. Štukové omítky postrádají členění. Trojúhelné čelo štítu více předsazené líci fasády; vyložení provedeno dvěma dřevěnými trámy (pnuté V-Z) obloženými asi prkny; záklop z překládaných prken; plocha štítu obložená svisle kladenými prkny; nad krytinu nevystupuje; před čelo mírně přetažené střešní plochy; ve štítu 2 na výšku obdélná okénka. Vpravo do přízemí vstup se segmentovým záklenkem; zděné ostění; vlevo na výšku obdélné okno s omítnutým ostěním. V 1. patře vpravo pravoúhlý vstup a vlevo 2 na výšku obdélná okna; ostění zděná. Balkón v 1. patře nese průvlak uložený při jižním okraji; podhled vodorovný a omítnutý; zábradlí z dřevěných lišt. Ve 2. patře stejně řešený vstup i 2 okna. Konstrukce balkónu 2. patra stejná.