měšťanský dům

Patrový měšťanský dům s asymetricky umístěným vjezdem a dvěma obchodními prostorami. Průčelí je v přízemí asymetricky členěno. Ve druhé ose je umístěn pravoúhlý vjezd, který je akcentován zbytky profilované šambrány s ušima. V horní části šambrány je vsazen plastický erb s iniciálami MB. Průjezd do dvora je v přední části zaklenut valenou klenbou se styčnými výsečemi a v zadní části je ukončen plochým stropem. Zbytky kordónové římsy vymezují parter a první patro, které je prolomeno čtyřmi pravoúhlými okny lemovanými profilovanou šambránou s ušima, akcentovanou secesním rozvilinovým štukovým dekorem. Okno nad vjezdem je zdůrazněno nadokenní římsou se zdobenou suprafenestrou se středovým erbem a rozvilinovým ornamentem (lipová větvička). Dva štukové štítky s bohatým dekorem akcentují plochu po stranách okna. Tři pravoúhlá okna v 1. patře ukončují úseky profilovaných říms. Profilovaná korunní římsa je nad druhým oknem přetržena a nahrazena nepravidelným architektonickým útvarem štítu, který je završen dvěma pilířky s čučky a stejnými pilířky s čučky i po stranách štítu. Plocha štítu je akcentována půlkruhově zaklenutou nikou s klenákem a parapetní římsou. Střecha sedlová, krytá pálenou střešní krytinou. Ve dvorním traktu jsou k domu přistavěny po obou stranách novodobé trakty. Obchodní prostory zaklenuty valenou klenbou se styčnými lunetami a vytaženými hřebínky. Průjezd vydlážděn dřevěnými špalíky a je zaklenut stlačenou valenou klenbou se styčnými výsečemi a vytaženými hřebínky.