městský dům

Objekt situovaný zhruba uprostřed východní řady ulice. Protáhlejší obdélný půdorys s delší stranou ve směru V-Z; Sedlová střecha má hřeben kolmý k ulici; eternitové šablony; komín s trubkovým nástavcem. Z fasáda – sokl naznačený pásem hrubší omítky. Zděná korunní římsa má štukový profil; shora oplechovaná. Omítky štukové; při nárožích ploché lisény spojené pod římskou páskem. Zděný štít v patě zalícovaný se stěnou a nahoře vytažený nad krytinu; v patě obdélná základna rozdělená lisénami na 4 pole; v horní části etážová římska zvednutá uprostřed segmentovým obloukem a shora oplechovaná; pod okraje římsky pokračují od základny vnitřní lisény; ramena štítu mají při patách voluty a pak šikmé proláklé úseky; nad etážovou římskou podobně tvarovaný nástavec; zdivo hrubě omítnuté s hladkým páskem po obvodě; shora štít chrání plech; uprostřed vstup s odsazeným segmentovým záklenkem konkávně prohnutými boky; ostění zděné; nad malý čtvercový větrací otvor. V fasáda (dvorní) – sokl ani římsa není. Omítky hrubé bez členění. Trojúhelný štít má čelo v patě zalícované se stěnou a nahoře ukončené pod krytinou; plocha obložená eternitovými šablonami; před štít přetažené střešní plochy; v ose ležatě obdélné okno. K jižní části dvorní fasády přiléhá jednoopodlažní přístavek obdélného půdorysu, na střeše terasa.