městský dům

Jednopatrový zděný dům, se šesti okenními osami a třemi osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha do náměstí s okapní orientací. Oblouky loubí s orámovanými okraji s lištou. Pilíře loubí hranolové, s patkami a náběžními římsami. V přízemí plastická bosáž ukončená kordonovou římsou. Na okrajích fasády lisény. Okna obdélná dřevěná dvojitá dvoukřídlá v líci zdiva, členěná do osmi tabulek a s poutcem, orámovaná úzkou hladkou šambránou s lištou, s podokenními římsami a hladkými nadpražními nástavci s přímými nadokenními římsami. První patro ukončuje profilovaná přímá římsa, nad ní polopatro s šesti obdélnými podélnými okny v líci zdiva, členěnými do dvou tabulek. Fasádu ukončuje profilovaná korunní konzolová římsa se zubořezem. Loubí zaklenuto plochými křížovými klenbami do pasů. Vstup umístěn ve střední ose loubí, s kamenným ostěním, ukončen segmentem oblouku. Okno loubí umístěné k čp. 136 s kamenným ostěním ukončeno segmentem oblouku. K čp. 138 prostorné okno s hladkým ostěním zakončeno obloukem. Fasáda do dvora hladká s nepravidelně rozmístěnými okny a s nižším křídlem k čp. 138. Okna obdélná dvojitá dvoukřídlá v líci zdiva, členěná do osmi tabulek a s poutcem, či čtyřtabulková sdružená. V přízemí na dveřní otvor zakončený obloukem navazuje rampa s pultovou střechou ocelové konstrukce, krytina plechová vlnovka. K čp. 136 otvor s rovným nadpražím a kamenným ostěním. Střecha do dvora ukončena valbami. Křídlo v přízemí s dveřním otvorem s rovným nadpražím a orámováním, malým obdélným oknem s rovným nadpražím, v polopatře a patře tři okenní osy, okna obdélná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková v líci zdiva. Střecha křídla pultová klopená do dvora, ukončená valbou, pokrytá esovkami. Pozn: Severní závěr dvora zanesený v k.m. ve skutečnosti neexistuje, dvůr je oproti k.m. cca o třetinu kratší, vjezd tvořen novodobou dvoukřídlou branou. Ve dvoře stojí plechový objekt. V minulosti byl dvůr vymezen ohr. zdí a nacházely se na něm hospodářské budovy.