městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, na půdorysu „L“, se šesti okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou esovkami. Střecha do Vodní ulice s okapní orientací, nad střední osou uličního průčelí zděný vikýř. V přízemí ve střední ose průčelí vstupní otvor obchodu s rovným nadpražím, s dřevěnými jednokřídlými dveřmi, v horních dvou třetinách prosklené. Na stranách vstupu dvě obdélná okna s rovným nadpražím, orámovaná šambránami s lištou, okno k čp. 30 šestitabulkové. K čp. 28 vjezd ukončený obloukem, orámovaný prostou šambránou, vrata dvoukřídlá dřevěná. Směrem k čp. 30 vjezd do dvora s kamenným lomeným hladkým portálem se skosenou hranou, vrata dřevěná dvoukřídlá s ozdobně skládanými pokryvy s hustým rastrem oblých hlav hřebů a s klíčovým štítkem s klikou drženou rukou. Vedle vjezdu k čp. 30 obdélné okno s rovným nadpražím, orámované šambránou s lištou. Přízemí ukončeno pásovou profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná s rovným nadpražím, s podokenními římsami, orámovaná šambránami s lištou. Patro ukončeno mírně profilovanou korunní římsou. Zděný vikýř nad střední osou uličního průčelí, ukončený trojúhelným hladce orámovaným štítkem, zakončený sedlovou stříškou. Ve vikýři šestitabulkové okno ukončené segmentem oblouku, orámované prostou šambránou. Ve dvoře podél hranice s čp. 28 patrové dvorní křídlo. Dvorní průčelí v přízemí se vstupním otvorem chodby. Otvor ukončený obloukem, vrata dvoukřídlá ve spodních dvou třetinách s výplněmi ve vrcholu prosklené. Dále v přízemí jedno obdélné nečleněné okno s rovným nadpražím. V křídle směrem od rohu, dveřní otvor s rovným nadpražím s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím v líci zdiva. V patře uzavřená dřevěná pavlač s pásem oken, krytá přesahem střechy. Pavlač i v křídle. Dvorní křídlo uzavřené přízemní přístavbou, s plochou střechou sloužící jako terasa. V přístavbě otvory s rovným nadpražím, vstupní a okenní. Vsup na terasu z patra vstupním otvorem s přidruženým oknem, výplně novodobé. Střecha ukončena valbou pultové střechy. Při západní hranici dvora plná zděná hruběji omítaná ohradní zeď.