venkovský dům

Volně stojící přízemní roubené omítané stavení na půdorysu „L“. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Při podélném průčelí do návsi předzahrádka s drátěným plotem na podezdívce. Křídla, směrem od návsi, svírají malý obdélný dvorek ohrazený laťkovým plotem. U JZ nároží jednokřídlá branka. V podélné ose od návsi navazuje obytné stavení E11 (stpč. 12/2). Východní podélné průčelí do návsi o třech osách, se středním rizalitem a se soklem v nátěru omítky. Okna obdélná dvoukřídlá, v krajních osách v líci a v rizalitu za lícem. V hřebeni střechy hranolový zděný omítaný komín. Jižní štítové průčelí bez otvorů, se soklem v nátěru omítky, původně s jednou okenní osou ve střední ose. V horních nárožích nevýrazné křížení rovně seříznutých zhlaví trámů roubení. Štít trojúhelný s přesahem střechy, svisle bedněný prkny a s plechem naznačujícím nepravé podlomení. Ve štítu mimo střední osu obdélná jednokřídlá dvířka s venkovními závěsy. Západní podélné průčelí o dvou osách. Vpravo obdélné dvoukřídlé okno v líci. Vlevo obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými novodobými dveřmi. Okap předsazený na stropnicích kryje zápraží dlážděné kamennými deskami. V jižním podélném průčelí tři osy. Ve střední ose obdélný vstup s novodobými jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Vpravo obdélné dvoukřídlé okno v líci. Vlevo úzké obdélné okno s jednokřídlou nečleněnou výplní v líci. Okap předsazený kryje betonové zápraží. V pultu střechy k sousednímu stavení hranolový zděný omítaný komín nastavený rourou. Severní podélná stěna zděná omítaná. K sousednímu obytnému stavení dva malé čtvercové otvory.