pomník MUDr. Antonína Steidla

Ve východní části Steidlova parku, orientovaného při ohradní zdi bývalého augustiniánského kláštera, pomník MUDr Antonína Steidla, tvořený žulovým podstavcem na němž je osazena bronzová busta. Na dvou kamenných nízkých stupních nad čtvercovým půdorysem osazen hranolový mírně se zužující žulový podstavec ukončený prostou deskou. V čelní stěně podstavce osazena kovová pamětní deska s majuskulním mírně plastickým nápisem v mírně vpadlých vodorovných pásech: / VLASTENEC A LIDUMIL / MUDR ANTONIN STEIDL / RODAK DOMAZLICKY / *31. BREZNA 1832 / † 26. SRPNA 1913. /. Na prosté ukončující desce podstavce osazena bronzová busta A. Steidla s nepokrytou hlavou, oděného v občanský oblek a kabát, signována „Vosmík 1919“.