městský dům

Nárožní přízemní dům o 4x2 osách, se sedlovou polovalbovou střechou pokrytou šablonami, do Americké ul. s okapní orientací. Průčelí omítána. Do Americké ulice čtyři osy, tři okna a vstupní otvor. Vstup jednoduchý obdélný s rovným nadpražím, s jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva. Otvory orámovány v nátěru fasády. Přesah střechy s viditelnými zhlavími trámů, s prkenným podbitím. Průčelí do Vodní ulice v přízemí s nesymetricky umístěným oknem, v podkroví ve štítu pod polovalbou dvě okna. Okna obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, v líci zdiva, orámovaná v nátěru fasády. Průčelí do malého obdélného dvora, s obdélným vstupem s rovným nadpražím a dvě čtvercová nečleněná okénka, otvory orámovány v nátěru fasády. Vjezd do dvora z Vodní ulice novodobými plechovými vraty s brankou.