zřícenina hradu Lacembok

Zřícenina je situována na úpatí svahu nad hrází jednoho (horního) ze dvou rybníčků, které dosahují až ke skalce, na které je umístěno hradní jádro a snad i v minulosti chránily hrad od Z. Na V straně byl hrad opevněn nejen vnitřním mohutným, hlubokým příkopem a valem, ale před ním vnějším příkopem s dalším valem. Na J straně se k jádru připojovalo nepravidelně obdélné předhradí opevněné hradbou, dnes v podobě menšího valu, a vnějším příkopem. Při Z straně předhradí patrné relikty zástavby. Vlastní hrad zaujímal nevelkou plošinu na vyvýšené skalce. J a Z sníženou část tvořil parkán. Na Z straně se dochovala ve skále tesaná pravoúhlá cisterna a k ní ve skále vedená chodbička. Na V straně patrný stoupající úsek přístupové cesty. Vstup do areálu hradu byl na V straně. Na S straně za příkopem je menší plošina, na jejímž Z okraji je patrný relikt pravděpodobného objektu. Lokalita pokryta vzrostlým lesem, na horní plošině informační tabule.