městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům o čtyřech okenních osách a dvou osách loubí, se sedlovou, pultovou střechou kolem světlíku klopenou do středu, krytina esovka, do náměstí atikový štít. Oblouky loubí orámované, s profilovanou lištou, ve vrcholech plastický klenák. Pilíř loubí hranolový s náběžní římsou. Mezi oblouky loubí nad pilířem novodobý plastický znak „Lékárna u zlatého jelena“, původně byla v tomto místě štuková kartuška. V přízemí plochá bosáž ukončená profilovanou kordonovou římsou. Krajní okenní osy s plochou bosáží a bosovanými pilastry. Dvě střední okenní osy na krajích s hladkými pilastry s kanelovanými čabrakovými hlavicemi. Okna obdélná šestitabulková za lícem zdiva, s podokenními římsami, v krajních osách s plochými šambránami s náznakem klenáků v bosáži, po stranách klenáků drobné voluty. Ve dvou středních osách okna s plochými šambránami, ve vrcholech štukové klenáky, suprafenestry se zvlněnou profilovanou řimsou. Pod okny parapetní výplně s plastickými figurálními motivy. Fasáda zakončena bohatě profilovanou korunní římsou. Nízká atika s balustrovým motivem, na stranách od středního vikýřového štítu s edikulovým motivem a rámovaným otvorem zakončeným obloukem, na vrcholu s trojúhelným štítkem jehož římsa je podložena zubořezem. Po stranách zděná křídla, vypjatá od středu k okrajům zdviženou vlnovou linií. Římsa křídel podložena zubořezem. Na stranách křídel štíhlé pilastry s hlavicí provázanou do římsy. Plocha křídel přerušena dvěma otvory rámovanými úzkou šambránou, zakončené obloukem, s dřevěnou žaluziovou výplní. Loubí zaklenuto plochými křížovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 122 umístěn vstupní otvor ukončený obloukem. V ose loubí k čp. 124 větší vstupní otvor zakončený obloukem. Mezi otvory vstup s kamenným gotickým lomeným ostěním s profilem do náběhu a zaoblenými odrazníky. Výplň otvoru novodobá prosklená. Fasáda do dvora zmodernizovaná hladká s šesti okenními osami, ve čtyřech středních osách okna sdružená 2-2, obdélná za lícem zdiva a s jednoduchou podokenní římsou. Střecha do dvora zakončena štítem s přesahem. Ve vrcholu štítu dvě malá obdélná okna s rovným nadpražím. V přízemí úzká obdélná okna s rovným nadpražím a vstupní otvor s rovným nadpražím. Zeď k čp. 124 krytá esovkami.