městský dům

Půdorys domu obdélný a výrazněji protáhlý ve směru hloubky parcely; 2 nadzemní podlaží. Přízemí má 2 trakty; v J užším traktu chodba. Hřeben sedlové střechy kolmý k ulici; eternitové šablony; 1 komín z cihelného neomítnutého zdiva. Z fasáda – sokl předsazený a hladce omítnutý. Korunní římsa zděná , zespoda šikmo podseknutá a shora zakrytá bobrovkami. Omítky štukové; po výšce 3 etážové pásy (v úrovni parapetů a nadpraží oken). Štít trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; zdivo hladce omítnuté; obvod provází pásek; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění se šambránou. V přízemí pravoúhlý vstup; hlubší zděné ostění pravoúhle uskočené; šambrána; 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění se šambránou. V fasáda (dvorní) – bez soklu a římsy. Omítky štukové a bez členění. V přízemí široký vjezd s vodorovným nadpražím; zděné ostění. V patře vlevo vysoký pravoúhlý vstup na terasu; ostění omítnuté se šambránou; po pravé straně 2 na výšku obdélná okna; ostění stejné. U jižní části dvorní fasády přístavek; má úzký obdélný půdorys s delší stranou ve směru V-Z; jedno nadzemní podlaží; na ploché střeše terasa.