městský dům

Rohový dům situovaný na jižním konci východní fronty ulice. Užší obdélný půdorys protáhlý ve V-Z směru; Sedlová střecha s hřebenem ve V-Z směru; tašky bobrovky; dva režné cihelné komíny. Z fasáda – sokl není. Korunní římsa zděná, zespoda šikmo podseknutá a shora oplechovaná. Omítky štukové a bez členění. Zděný štít pohledově trojúhelný, v patě zalícovaný se stěnou a nahoře ukončený pod krytinou; omítka hladká; v ose na výšku obdélné okno; zděné ostění s paspartou. V přízemí vlevo pravoúhlý vstup s omítnutým ostěním a paspartou. V patře 2 na výšku obdélná okna; zděné ostění s paspartou. J fasáda – sokl není. Korunní římsa přechází ze západního průčelí. Omítky hladké; při nárožích malované pásy. V fasáda (dvorní) – sokl není. V místě římsy malovaný pásek. Omítky hladké; při levém nároží malovaný pás. Štít trojúhelný, v patě neodsazený a nahoře ukončený pod krytinou; zdivo hladce omítnuté; v ose skoro čtvercové okno; zděné ostění s paspartou. Při S straně dvora otevřený přístřešek s terasou na střeše.