městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, se čtyřmi okenními osami a dvěma osami loubí, se sedlovou střechou pokrytou esovkami, do náměstí ukončenou štítem. Oblouky loubí s archivoltou. Pilíř loubí hranolový s náběžní římsou. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. V patře fasáda členěná hladkými pilastry, krajní širší, ukončenými jednoduchými římsovými hlavicemi. Pilastry nesou hladké kladí. Okna obdélná dvoukřídlá s poutcem a vyklápěcí ventilačkou, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou. Okna s jednoduchými podokenními římsami, v parapetních výplních obdélné vpadliny. Fasádu patra zakončuje profilovaná korunní římsa podložená zubořezem. Štít se středem ve tvaru edikulovém, po stranách vyzdívky, zakončen trojúhelným štítkem s profilovanou římsou. Štít prolomen otvorem orámovaným šambránou s lištou, zakončen obloukem, s dřevěnou žaluziovou výplní. Loubí zaklenuto stlačenými křížovými klenbami do pasů. V ose loubí k čp. 126 dva vstupní otvory, oba ukončené segmentem oblouku, oba v obdélné vpadlině s rovným nadpražím. V ose loubí k čp. 128 vstupní otvor zakončený segmentem oblouku, otvor v obdélné vpadlině s rovným nadpražím. Fasáda do dvora hladká zcela zmodernizovaná, s obdélnými novodobými dvoukřídlými okny za lícem. V přízemí ve střední ose obdélný vstup s novodobými dveřmi za lícem, po stranách dvě okna, v polopatře k čp.128 balkón. Střecha do dvora ukončena hladkým štítem se dvěma obdélnými okny s rovným nadpražím. Zeď k čp. 128 krytá esovkami.