kaple Panny Marie

Kaple stojí na svahu zalesněné stráně v Kyjovském lese. Je přístupná po několikastupňovém schodišti. Stavba je svým způsobem unikátní, neboť v jejím závěru je zazděn kmen starého dubu. Na tomto dubu býval před výstavbou kaple zavěšen mariánský obraz. Kaple na obdélném půdoryse je zakončena apsidou, ve které je zazděn kmen dubu. Stavba vyrůstá ze soklu z umělého kamene, stěny kaple jsou hladké. Trojúhelný štít v průčelí je ozdoben v omítce vytaženým křížem, vstupní dveře jsou obdélné, dřevěné, nad nimi lomený oblouk. V bočních stěnách po jednom okně zakončeném lomeným obloukem, okna se skleněnou výplní, na oknech zvenčí osazeny mříže. Střecha sedlová s jednostrannou valbou je kryta taškami a prejzy.Na hřebeni střechy dřevěná čtyřboká zvonička v každé stěně s okénkem bez výplně, krytá plechovou jehlancovou, dole lomenou střechou.