kostel sv. Mikuláše

Při severním okraji obce mezi silnicí a hřbitovem stojí jednolodní neorientovaná stavba s představenou hranolovou věží, segmentově zakončeným kněžištěm a symetricky umístěnými identickými bočními přístavky sakristie a patrové oratoře. Půdorys stavby se tak nejvíc přibližuje latinskému kříži. Objekt je zastřešen systémem sedlových, nad závěry zvalbených střech. Věž je vyvrcholena vysokým oktogonálním jehlanem. Uprostřed střechy je umístěn menší, jehlanem završený sanktusník. Jako krytina je použit plech. Průčelí kostela je v celé ploše děleno barevně odlišenými jednoduchými lizénovými rámy. Do kostela se vstupuje od jihu skrze věž. Hlavní obdélný vstup s kamenným jemně profilovaným ostěním s ušima je umístěn na osu. Nad ním je půlkruhově zakončené okno. Zvonicové, do tří stran půlkruhovým otvorem otevřené patro je odděleno průběžnou profilovanou římsou. Nad okny kruhový ciferník. Boční průčelí jsou dvousá. Okenní otvory s jednoduchým ostěním jsou segmentově zakončené. Identicky řešené boční objekty jsou na východní a západní straně otevřené dvěma nad sebou umístěnými obdélnými zdvojenými okny. Kněžiště prosvětleno dvojicí symetricky umístěných segmentově zakončených oken s jednoduchým ostěním.