činžovní dům

Rohový řadový podsklepený dům na nepravidelném půdorysu přibližně tvaru L se zaobleným nárožím má 5 nadzemních podlaží. V přízemí jsou obchody se samostatnými vstupy, ve 2.-5. NP jsou byty. Obě uliční průčelí jsou řešena podobně, přibližně symetricky dle osy probíhající oblým nárožím. Ve střední části obou průčelí v rozsahu 2.-4. NP předstupují arkýře (o dvou osách čtyřdílných oken pokojů), jejichž zastřešení je využito pro terasy před pokoji v 5. NP. Arkýře jsou opatřeny břízolitovým omítkami v kombinaci s pásy keramických pásků zelené barvy, které probíhají v rozsahu okenních parapetů a propojují oba arkýře nárožními zaoblenými balkony před rozměrnými sedmidílnými prosklenými stěnami verand. Části průčelí při sousedních domech, v rozsahu přízemí kolem domovního vstupu a poslední podlaží jsou rovněž obloženy keramickým obkladem zelené barvy. Objekt je zakončen břízolitovou římsou, zakrývající nízkou pultovou střechu. V levé části průčelí do Klatovské třídy a v pravé části průčelí do ulice Na Belánce římsu protínají svislé hranolové prvky s praporovými žerděmi.