činžovní dům býv. Západočeského konsumního družstva

Řadový nárožní podsklepený čtyřpodlažní dům na nepravidelném půdorysu přibližně tvaru L s ostrým úhlem mezi křídly a s okoseným nárožím je zastřešen směrem do ulice střechou mansardového tvaru s trojúhelníkovými zděnými štíty. Na hlavní vstup ze Slovanské třídy navazuje vstupní vestibul a chodba, k níž přiléhá úhlopříčně směrem do dvora vybíhající dvouramenné schodiště s půlkruhovými mezipodestami. V přízemí jsou obchodní prostory, ve 2. -4. NP byty přístupné z chodby, která navazuje na podesty schodiště a spojuje obě křídla. Uliční průčelí jsou členěna horizontální výraznou římsou nad přízemím a hlavní římsou a vertikálními prvky plochých pilastrů v 1. NP a lisén trojúhelného průřezu ve 2.-4. NP. V obou průčelích jsou v 1. NP obchodní výkladce a okna s půlkruhovou horní částí a v 2.-4. NP obdobná obdélníková okna ve čtyřech osách, v sešikmeném nároží jsou užší okna ve třech osách. Ve 2.-3. NP jsou dvojice oken v uličních průčelích a trojice oken v nároží doplněny nadokenními římsami s obloukovými suprafenestrami. Okna ve 4. NP mají výrazné parapetní římsy. Nad hlavní římsou je v nároží trojúhelníkový štít s kruhovým oknem, dvojice obdobných štítů jsou i v obou uličních průčelích. Štíty jsou doplněny plastickým dekorem obloučkového tvaru, obdobné prvky se uplatňují na okenních šambránách ve 4. NP.