nájemní a obchodní dům "Bílé nároží"

Zděný nárožní dvoupatrový podsklepený dům na obdélném půdorysu o 8 x 6 okenních osách, krytý sedlovými střechami a pultem (tašky bobrovky a esovky), situovaný v prostoru mezi bývalou městskou hradbou a parkánovou zdí. Severní díl východní fasády se obrací do dvora sousedního domu čp. 196, oba domy byly v rámci rekonstrukce v l. 1999-2000 dispozičně i funkčně propojeny. Při dvorním průčelí v 1. patře probíhá pavlač. Členění fasád je poměrně jednoduché - v přízemí mezi výkladci obchodů vloženy ploché pilastry s římsovou hlavicí, patro odděluje od přízemí prostá kordonová římsa, v 1. a 2. patře plochá průběžná římsa podokenní, v 1. patře navíc všechna okna opatřena nadokenními římsami, které jsou neseny vždy dvojicemi konzolek. Hlavní římsa je profilovaná. Všechna okna jsou orámována vždy šambránami s profilovanou lištou (původně dvojitá, dřevěná, v líci). Jihovýchodní nároží je průchozí. V levé ose západního průčelí široký obdélný vstup do chodby, procházející napříč celým domem až na dvůr sousedního domu čp. 196.