budova bývalé obchodní komory

Rozlehlá nárožní třípatrová zděná omítaná budova na půdorysu písmene L, se čtrnáctiosým průčelím obráceným do sadů Pětatřicátníků, severní průčelí do Riegrovy ul. čtyřosé. Severozápadní nároží zdůrazněno jednoosým rizalitem, ukončeným štíty a vysokou věžovitou střechou. Hlavní průčelí, orientované směrem do sadů, je osově symetrické, uprostřed s rizalitem, kde je hlavní vstup do budovy – polokruhem zaklenutý vchod, po jeho stranách toskánské sloupy nesoucí balkon s kuželkovým zábradlím. U vstupu dochovány původní mřížové dveře. Novorenesanční fasáda. Na fasádě převládá horizontální členění s římsami, parapetními výplněmi a suprafenestrami. Přízemí člení kvádrování, plocha pater vyplněna obdélníkovým sgrafitem (obnoveno po poslední rekonstrukci). V patrech nárožního rizalitu vystupuje arkýř, ve 2. patře středního rizalitu i ve středních osách ustupujících částí zřízeny balkónky. Většina okenních os 3. patra obsahuje dvojici sdružených úzkých polokruhem zaklenutých oken. Průčelí je završeno třemi symetricky umístěnými štíty, propojenými atikou zdobenou vázami. Boční průčelí při Riegrově ul. je ukončeno štítem a v celé šíři valbovou střechou nad zasedací síní.