venkovský dům

Okapově orientovaný dům situovaný jihozápadně od návsi při hlavní komunikaci. Dům je zastřešen sedlovou střechou krytou pálenou keramickou krytinou, nad sýpkovým polopatrem střecha zvalbená. Na vstupní část se síní navazuje v ose hospodářský hloubkový trakt. V průčelí se výrazně uplatňuje sýpkové polopatro, které je členěno dvěma menšími okny, která jsou v ose s oknem v přízemí a vstupními dveřmi. Na pravou část průčelí se sýpkovým polopatrem navazuje přízemní část se 3 okny a rovně klenutými vjezdovými vraty. Hlavní průčelí je po stranách lemováno svislým a vodorovným bílým pasem, uvnitř plastická fasáda. Všechna okna lemována bílou šambránou s plastickými bílými čtverci, dále jsou opatřena jednoduše profilovanou podokenní římsou, která přechází v hladké bílé závěsy. Vstupní původní dřevěné dveře s vyřezávanými reliéfy a nadsvětlíkem jsou lemovány bílou hladkou šambránou, stejně tak i vjezdová vrata do průjezdu.