venkovský dům

Okapově orientovaný dům se sýpkovým polopatrem v pravé části uličního průčelí, je situovaný jižně od návsi. Na vstupní část domu se síní navazuje v ose hospodářský hloubkový trakt. Dům je zastřešen sedlovou střechou, nad sýpkovým polopatrem je střecha zvalbená. Obytná část s průjezdem je kryta eternitovými šablonami, dvorní hospodářské objekty jsou kryty pálenou keramickou taškou. V průčelí se výrazně uplatňuje sýpkové polopatro při pravé straně průčelí, to je členěno dvěma menšími okny, která jsou v ose s oknem v přízemí a vstupními dvoukřídlými dveřmi. Na levou část průčelí se sýpkovým polopatrem navazuje přízemní část se 3 okny a rovně klenutými vjezdovými vraty. Hlavní průčelí je po stranách lemováno svislým a vodorovným šedým pasem, uvnitř je plastická omítka. Všechna okna jsou lemována jednoduchou hladkou šedou šambránou, která přechází v jednoduchou podokenní římsu. Vstupní dvoukřídlé dřevěné dveře s nadsvětlíkem jsou lemovány hladkou šambránou, stejně tak i vjezdová vrata do průjezdu. Okna v přízemí jsou novodobější repasi, trojdílná s vrchním větracím křídlem, které je 2 příčlemi členěno na 3 tabulky. Okna v polopatře jsou dvoukřídlá se 6 tabulkami.