městské lázně

Budova situovaná na nároží Denisova nábřeží a ulice U Lázní, o suterénu (kotelna, strojovna) a dvou až pěti nadzemních podlaží na nepravidelném složitém půdorysu. K hlavní části budovy při nábřeží se vstupem, službami, vanovými lázněmi a kancelářemi (3, 4 NP do nábřeží, 4 a 5 NP do dvora) přiléhá kolmé křídlo při ulici U Lázní o 3 NP s hlavním bazénem a dvorní trakt o 2 NP s parními lázněmi. Hlavní vchod z nábřeží uprostřed průčelí po vnějším schodišti směřuje do vysokého prostoru vstupní haly s pokladnami. Z haly je možno po schodech sestoupit do čekárny, z níž jsou v části budovy při nábřeží přístupné prostory určené pro vanové lázně, ve dvorním traktu šatny a parní lázně, vkřídle budovy při ulici U Lázní šatny bazénu, k němuž směřuje vlastní schodiště. Ze vstupní haly vlevo přístup na hlavní schodiště, na které v 1. patře navazují prostory parních lázní s kruhovým bazénem ve dvorním traktu, hlavní bazén v křídle budovy při ul. U Lázní a prostory vanových lázní v hlavní části budovy při nábřeží a ulici uspořádáno obdobně, při nábřeží jsou pak prostory vanových lázní i v podkroví, další místnosti obrácené do dvora i v 5. NP. Hlavní průčelí budovy orientované do nábřeží je řešeno symetricky. Uprostřed vlastního průčelí o 3 NP je vstupní rizalit o 4 NP zakrytý plochou střechou. V přízemí rizalitu o 7 okenních osách ve 2. až 4. NP je hlavní vchod zvýšený vnějším krytým schodištěm. Postranní části průčelí v přízemí o 12, v 2. patře a 1. patře o 6-ti okenních osách. Vlevo navazuje podobně řešená část průčelí o 3 NP ( 3. NP ustupující ) o 4 okenních osách v 1. NP a v 2. NP, které vytváří připojení k sousednímu objektu. Přízemí je opatřeno pásovou rustikou, okna 2. patra mají průběžnou parapetní římsu, výrazná je i římsa korunní. Na ní navazuje sedlová střecha. V ul. U Lázní je průčelí při nároží obdobné, v přízemí o 6-ti, v 1. a 2. patře o 3 okenních osách. K této části je připojena zvýšená hmota křídla budovy a prostoru hlavního bazénu. Průčelí v přízemí opatřeno pásovou rustikou, v 1. a 2. patře pilastry ve vysokém řádu. Rozměrná okna celkem v 7 osách, v 1. patře 5 prostředních vždy ze 3 menších oken. Nad výraznou hlavní římsou mansardová střecha s 5- ti vikýři a věžičkami, v kolmém dvorním průčelí trojúhelníkový štít. Uliční průčelí jsou zachována v původním vzhledu včetně detailů ( mříže oken v 1. NP) a procedení povrchů z různých materiálů. Vnitřní uspořádání jednotlivých prostorů v podstatě zachováno, většinou však v novodobé podobě. V původním vzhledu včetně detailů je vstupní hala. Nosné konstrukce jsou zděné a železobetonové, okna ze dřeva, omítky břízolitové, sokl z umělého kamene. Střecha části budovy při nábřeží je sedlová (zakrývá ploché střechy dvorního průčelí), křídla do ulice U Lázní mansardová, dvorního traktu plochá.